Zmínka v článku: Hodnocení zimní přípravy 19/20 STM v Ostravě

20. duben 2020

Vážení, 

v této nové a zvláštní situaci Vám chci popřát všem hlavně pevné zdraví, klid a co nejvíce úsměvů na Vašich tvářích. 

S ohledem na více "volného" času zase mohu napsat novinky. Důvodem až moc volného času je ukončení zimních příprav a samozřejmě všudypřítomná vládní nařízení v souvislosti s onemocněním Covid-19. 

První článek zmiňuje přípravu hráček v STM Ostrava (středisko talentované mládeže).

Celý článek otevřete kliknutím na odkaz: https://www.softball.cz/article.php?sid=5310

-----------------------------------------

Velice si vážím spolupráce se všemi hráčkami a trenéry. Děkuji Vám za možnost být součástí Vašeho týmu. Moc mě mrzí, že naše práce byla přerušena březnovými vládními nařízeními.

Všem přeji hodně hlavně zdraví a brzké návraty na hřiště.

Děkuji za zmínku mé osoby v článku:

Pavel Burkovič
STM Arrows Ostrava

Kolik hráček jste koordinoval/a? Kolik trenérů a specialistů a v jakých oblastech se do projektu STM u vás zapojilo?
V STM Ostrava bylo po podzimních výběrech zařazeno 8 hráček: 3 v kategorii U15 (Slaná Z., Tsameti, Karstenová). Kategorii U18 čítala také 3 hráčky (Burkovičová M., Smetanová, Poláchová. V U22 působily dvě hráčky, Burkovičová R. a Slaná A. V centru trénovaly také hráčky, které byly v programu v roce 2018-19, a to Kovalská a Kozelská.

Celkem tedy máme v Ostravě 10 hráček a část přípravy s námi absolvuje členka seniorské repre Tereza Kubicová, přes zimní prázdniny i krátce Barbora Saviola, když se na čas vrátila ze studií v USA. Původní trenérské obsazení jsem jako koordinátor měl širší, před startem zimního cyklu přípravy STM se složení ustálilo na dvou trenérech. Pro kondiční přípravu Otto Pospíšil a Jiří Habich (atletická příprava), z přípravy vypadl trenér kondičního plavání. Softballovou část má na starosti Sabina Vítková a já, fyzioterapeutickou část Kristýna Zděblová, Jiří Habich a v záloze byl MUDr. Mohyla, ale v průběhu přípravy jsme jej zatím nepotřebovali využít.

Po zimní přípravě bude STM, (doufejme, že co nejdříve), pokračovat v letní části. Jaké výhody nebo nevýhody měla nastavená intenzita programu a co podle vás dosud přinesla vašim hráčkám.
Tréninkový výpadek z důvodů omezení v současné době je masivní hlavně v softballové části, uzavřený je prostor v pálkařské hale i stadion Arrows, stejně tak atletická hala a partnerská posilovna Quatro fitness. Od poloviny března přerušili činnost fyzioterapeutka i trenér Pospíšil. Přešli jsme alternativně na 4 tr. j. s atletickým trenérem a omezenou domácí kondiční přípravu.

Co se týká nastavené intenzity tréninkové přípravy myslím, že je únosná a hráčky po uspořádání vlastního času nemají vážný problém požadované plnit. Ukázalo se, že sjednání individuálních studijních plánů je nezbytné a bez něj není možné trénink a studium bezkonfliktně skloubit.

#ottopospisil #evolucnitrenink #pohyb #pohybovylektor #ostrava #fitness #osobnitrener #softball

Otto Pospíšil - pohybový lektor & masér
605029339
www.ottopospisil.cz

 

 


Copyright © 2024 Otto Pospíšil. Všechna práva vyhrazena.